29 Ağustos 2014 Cuma

yarım türkiye turu diyebilir miyiz? (2)

dersimde umut arkadaşı da alıp bir ovacık yapıp munzur kenarında bi  kamp attık. 8. gün hedef dersim den tatvan a kadar gitmekti. yolda "güllere ve devlete" hala inanılacak gibi değildi. tatvan, işin açıkçası bizi çok cezbetmediğinden ani bir kararla hasankeyf e kadar bastık gittik.

batman




yemek pek paylaşmayı sevmiyorum ama bu muşta yediğimiz ali nazik. daha iyisini yemedim.


9. gün hasankeyfte bi tur attıktan sonra midyat a geçtik.oradan da mardin, diyarbakır.


hasankeyf

 midyat

 deyrulzafaran süryani manastırı

deyrulzafaran süryani manastırı bu gezi boyunca gezdiğim en iyi tarihi yerdi. hasankeyf rezaletini (heryer çöp ve bakımsız)gördükten sonra kültür işleriyle uğraşanlara üzüldüm valla. her şeyi alınıp satılan bir meta haline getirmekten başka bir şeyle ilgilenmeyen zavallılardan gına geldi.

 mardin





 hasanpaşa hanı, diyarbakır




 sülükhan, diyarbakır
 son olarak sülükhana gidin bir süryani şarabı için derim.hem ucuz he çok lezzetli. bunun dışında sülükhanın girişindeki kitapçı bu coğrafyadaki bir çok azınlıkla ilgili kitapları bulabileceğiniz bir yer.


 dönüş ankara. toplamda 4000 m üzeri yol yapmışız 10 günde. güzel unutulmayacak bir 10 gün oldu.mutluyum :)

1 yorum:

  1. adamı hasta ettin zaten instagramda. bi ara şüphelenmedik de değil acaba eski biriktirdiği fotoğrafları koyup bizi mi uyuz etmeye çalışıyor diye. neyse ki iyi bi adamsın. şükelasın. cansın. şekerleme gibisin de gezip tozduklarına böyle de olsa ortak ediyorsun.

    iyi gez bakalım. gün olur devran döner, birlikte gezeriz tolgacan!

    YanıtlaSil